مولتی متر دیجیتال در اندازه گیری و تست کاربرد دارد؛ اندازه گیری ولتاژ، آمپر، مقاومت الکتریکی، جریان، ظرفیت خازن، فرکانس، دما و تست سلامت قطعات الکترونیکی، تست برقراری اتصال و همچنین تست صحت کار لحیم بر روی دستگاه از کاربردهای این دستگاه است. این دستگاه یکی از تجهیزات ضروری و کاربردی جهت اندازه گیری در آزمایشگاه های اندازه گیری و کالیبراسیون است.
مولتی متر در دو نوع دیجیتال و آنالوگ موجود است. همانطور که در هر صنعتی مدل های دیجیتال از آنالوگ پیشرفته تر است در رابطه با مولتی مترها نیز این موضوع صدق می کند به طوری که امروزه مولتی مترهای آنالوگ منسوخ شده و دیگر استفاده نمی شود. مولتی مترهای عقربه ای شکل آنالوگ به این دلیل منسوخ شده اند که نوع دیجیتال آن قابلیت های بیشتری را در اختیار مهندسین قرار می دهد. همچنین دقتی که مولتی مترهای دیجیتال ارائه می دهند چندین برابر نوع آنالوگ است.
نحوه کار مولتی متر دیجیتال
نحوه کار این ابزار دقیق بدین صورت است که پراب (سیم های دستگاه) پس از اتصال به دستگاه، کمیت الکتریکی را اندازه گیری می کند. نتیجه ای که از اندازه گیری حاصل می شود؛ توسط اعداد و ارقام بر روی صفحه نمایش مولتی متر نشان داده می شود. در مدل های آنالوگ نتیجه توسط عقربه متصل بر روی یک صفحه نمایش داده می شد. همانطور که گفتیم مولتی مترها برای اندازه گیری کمیت هایی چون ولتاژ، جریان، مقاومت الکتریکی، ظرفت خازن، فرکانس، دما و … استفاده می شود. تعیین اینکه هدف از اندازه گیری توسط این دستگاه کدام کمیت است؛ توسط سکتور مشخص می گردد بنابراین در ابتدای کار اندازه گیری توسط این دستگاه، می بایست سکتور را بر روی کمیت مد نظر قرار داد. به طور مثال برای اندازه گیری جریان بایست سکتور را بر روی جریان قرار داد.
ارائه شده توسط آزمایشگاه کالیبراسیون یکتا سنجش البرز